NATUURLIJK LEIDERSCHAP

Wie ben jij van nature? Waar liggen je wortels? Wat beweegt jou? Vaar jij op jouw innerlijke kompas of laat je je vooral beïnvloeden door de buitenwereld? Hoe kom jij tot bloei?

Natuurlijk leiderschap staat voor verbinding met jezelf en met je omgeving om je eigen potentieel en dat van anderen volledig tot bloei en ontwikkeling te laten komen. Van buiten naar binnen en van binnen naar buiten.

Tijdens het natuurlijk leiderschapsprogramma ga jij contact maken met jouw kern.

NEEM CONTACT OP VOOR EEN AFSPRAAK

WAT HOUDT HET IN

Het natuurlijk leiderschapsprogramma is een traject van circa 4 maanden. Het hart van dit programma is een reis naar Schotland in mei, waar we een week lang in de wildernis zullen doorbrengen en de unieke en ruige bergnatuur zullen inzetten als bron van persoonlijke ontwikkeling.

Je gaat offline, wandelt in stilte, slaapt onder de sterren en je deelt inzichten en ervaringen tijdens kampvuurgesprekken met je groepsgenoten. De natuurlijke omgeving en het bewegen prikkelen je om uit je dagelijkse manier van denken en doen te komen. Nieuwe perspectieven dien zich als vanzelf aan, soms uit onverwachte hoek.

WAT LEVERT HET OP?

 • Je wordt je bewust van je kern, wat je heeft gevormd, waar je nu staat en wat je beweegt.
 • Je leert dat alles met elkaar in verbinding staat: je hoofd, je gevoel en je hart.
 • Je voelt je onderdeel van de natuur en de krachten die daarin actief zijn, je weet deze oer energie ook zelf in te zetten.
 • Deze inzichten stellen je in staat om je eigen leven opnieuw vorm te geven en helpen je om duurzame keuzes te maken. Keuzes die er werkelijk toe doen.

PROGRAMMA

Tijdens een persoonlijk coaching gesprek bespreken we jouw motivatie of verlangen, intenties en leerdoelen.

Tijdens de eerste groepsworkshop zet ieder een volgende stap in zijn/haar persoonlijke route en zetten we gezamenlijk een eerste stap als groep. Je maakt kennis met je groepsgenoten. Alle inhoudelijke en praktische zaken met betrekking tot de trail naar Schotland komen eveneens aan bod. Hoe bereid je je goed voor en wat neem je mee in je rugzak? De workshop zal circa een halve dag duren.  

Gezamenlijk gaan we met de boot van IJmuiden naar Engeland. Vanaf Newcastle rijden we naar Incheril. De volgende dag trekken we de wildernis in. Daar slaan we ons kamp op aan de oever van een meer. Dagelijks maken we wandelingen door de prachtige natuur. We komen naar verwachting verder niemand tegen. Voor, tijdens en na de wandelingen word je uitgenodigd tot schrijfopdrachten, oefeningen en reflecties. We delen onze ervaringen en inzichten. Dit kan 1 op 1, in groepsverband of onderling. Vast onderdeel aan het eind van de dag is het kampvuur en de ‘sharings’ met gebruik van de ‘Talking Stick’.

Tijdens een persoonlijk coaching gesprek kijken we terug op jouw proces, jouw reis. Welke inzichten heb je gekregen, welke vervolgstappen wil je zetten en wat heb je hiervoor nodig?

Na terugkomst ga je aan de slag met nieuw verworven inzichten en intenties. Na circa 2 maanden komt de groep nog eenmaal bij elkaar om te delen wat je hebt ervaren, wat je hebt geleerd en hoe je dit toepast. Deze integratie is een belangrijk en mooi afsluitend onderdeel van het hele natuurlijk leiderschapsprogramma. De workshop zal circa een halve dag duren en wordt afgesloten met een etentje.

INVESTERING

2500 euro excl btw

 • excl ticket ferry IJmuiden – Newcastle
Een afspraak plannen of nog vragen?

Het programma is inclusief

 • Intake.

 • 2 x persoonlijke coaching voor- en na de reis.

 • Groepsbijeenkomst voor de reis: kennismaking met de groep en het programma, informatie over de reis en praktische zaken.

 • Groepsbijeenkomst na de reis: ervaringen delen; wat heb je mee terug genomen en wat breng je in de praktijk. 

 • Ontbijt, lunches en diners.

 • Transfers vanaf en naar Newcastle.

 • Overnachtingen.

De reizen zijn exclusief

 • Ticket ferry.

 • Reis- en annuleringsverzekering.