Filosofie als praktische levenskunst deel 2 – verdiepingsdag

 • Praktisch aan het werk met de kernen uit de aangeboden filosofie.
 • Integratie van de opgedane kennis in ons bestaan. Zo kan die kennis bijdragen aan geluk, tevredenheid, balans, voldoening, acceptatie, gemoedsrust, perspectief, relaties, liefde, veiligheid, controle en in het NU leven.
 • Samen onderzoeken hoe we het aangereikte en eeuwenoude gedachtengoed daadwerkelijk ook in de praktijk kunnen brengen.
 • Eventuele drempels m.b.t. die toepassing (praxis) herkennen, benoemen en delen. We herkennen dan onze menselijke maat. En… bedenken daar vervolgens ook weer oplossingen voor. Een mooie aanpak om niet van de wijs gebracht te worden!
 • Samen een speelse, korte simulatie doen vanuit ‘Systeem Denken’ (Peter Senge, Daniel Kim e.a.). Niet alleen wordt er dan veel gelachen, maar de opbrengst van dit spel is enorm effectief.

Er wordt in 1 keer duidelijk welke ‘regelmechanismen’ of natuurwetten de Stoïcijnen en Spinoza bedoeld zouden kunnen hebben. Deze ‘regelmechanismen’, of  zg. systeemkarakteristieken krijgen jullie allemaal mee naar huis. (Als je dit zo leest lijkt het misschien ingewikkeld, het tegenovergestelde is juist het geval. Het gaat over samenhang en verbinding)

De karakteristieken / natuurwetten, geven niet alleen een goede verklaring voor wat wij aantreffen in werk, vereniging en privé, maar je kunt er ook mee (be)sturen.

En natuurlijk helpen ze ons ook weer om niet van de wijs gebracht te worden.

Opbrengsten:

 • Inzicht en inspiratie.
 • Helderheid m.b.t. eigen levensvragen.
 • Gereedschappen die je direct én met resultaat in de eigen praktijk kunt gebruiken.
 • Plezier met elkaar én vanuit de filosofen die je gaat ontmoeten.
 • Je weet na vandaag echt welke boeken je kunt gaan lezen.

Werkwijze:

 • De kern van de hierboven genoemde filosofie plaatsen we in ons eigen leven.
 • Daarom zijn gesprekken in tweetallen een vast én een prettig onderdeel van deze dag.
 • Met gerichte vragen leggen we de relatie tussen een tekst en de wereld van alledag.
 • De bedoeling is dat je zo’n tekst na vandaag ook echt kunt gebruiken.

Voorkennis:

MEER WETEN OVER DEZE TRAINING?

Mail ons

  Of bel direct met Dick

  BEL DIRECT

  Een heerlijke dag gehad, ontspanning door inspanning, een soort mini vakantie op een gewone doordeweekse dag. Alles tot in de puntjes verzorgd. Mirjam en Dick, dank daarvoor. Een heerlijke lunch in een prachtige omgeving. De training had veel diepgang en direct toepasbaar in het dagelijkse leven. Filosofie op een zeer toegankelijke manier gebracht, en toch niet ingeboet aan complexiteit. Chapeau voor Piet Beemsterboer die alles kristalhelder en met respect voor een ieder de training heeft gegeven. Rustig, gepassioneerd, luisterend en analyserend. Met warme gedachten en een glimlach op mijn gezicht, zal ik deze dag herinneren.

  Peter, Cursus Filosofie
  De dag Praktische Filosofie neemt je mee langs de grote filosofen, met steeds een koppeling naar ons dagelijks leven en uitdagingen. Ruimte voor gesprek en verdieping. Piet Beemsterboer zorgt dat elke deelnemer optimaal kennis neemt.
  Manon , Cursus Filosofie
  Sterke inhoud, professioneel georganiseerd. Ik kan de programma’s van Impact Trails aanbevelen aan iedereen die wilt werken aan een betere versie van zichzelf.
  Sietse, Cursus Filosofie

  De Wim Hof methode bij Impact Trails is echt een unieke ervaring! Dick en Bart vormen een goed team waar vertrouwen vanuit gaat. Daardoor een leerzame middag gehad met aan het einde een ijsbad. Echt een overwinning op jezelf en een aanrader dus!!

  Sebastiaan , Wim Hof Methode

  Onder het genot van de goede verzorging op de locatie van Impact Trails zijn we weer wijzer geworden. Praktisch toepasbaar werd een tijdlijn van ‘het bereiken van geluk’ in de ogen van grote filosofen geschetst door de beste leraar die je je hiervoor kunt wensen: Piet Beemsterboer. Voor herhaling vatbaar! Bedankt!

  Marjan, Cursus Filosofie

  De cursus Praktische Filosofie geeft handvatten en inzichten om voor iedereen die zinvol wil leven. Een hele mooie inleiding in de filosofie welke in zeer begrijpende taal, uitstekend wordt weergeven door Piet Beemsterboer. Door wijzheden uit het verleden te combineren met eigen ervaringen is deze cursus absoluut praktisch van aard. Je kunt er na de cursus direct mee aan de slag. Een absolute aanrader!

  Kiril, Cursus Filosofie

  De passie waarmee de trainer het toepassen van het stoïcijns gedachtegoed naar de huidige praktijk weet te vertalen is aanstekelijk.

  Geerte, Cursus Filosofie

  Piet heeft een prachtige training gegeven met tips en trucs voor het alledaagse leven, maar mensen ook tot nadenken en eigen input aangezet. Zeker een vervolg waard. Maar ook de locatie en de algehele verzorging van de training was geweldig. Ik voelde me gelijk welkom en op mijn gemak. En deze sfeer maakte het ook mogelijk om actief aan de training deel te nemen. Bedankt Dick en Piet voor een inspirerende dag!

  Johanna, Cursus Filosofie