Nieuw tent, de Hubba Hubba NX2. Vele uren , dagen en weken alles over deze superlichte maar stevige tent opgezocht op het mighty internet. En ja, de tent moet zeker midge-proof zijn. Midges zijn hele kleine vliegjes die er om bekend staan vrij lang de vikings te hebben tegenhouden. En om direct een misverstand te tackelen: het zijn geen midgets maar midges. Midgets zijn kleine mensen, en die wil je al helemaal niet in je tent hebben. Terug naar de tent. Omdat kiezen niet mijn sterkste kant is heb ik alle tenten bij diverse outdoor winkels bekeken, maar uiteindelijk bleek de eerste keuze de beste en vond de koop plaatst bij Ronald’s Adventure Store in Beverwijk. (fijne winkel overigens) Voor een goeie voorbereiding ben ik ruim een week naar Schotland gegaan, met mijn nieuw tent, om daar het programma goed door te lopen en om zelf in dit gebied het vrije oergevoel op te zoeken en te beleven.

Nu maak ik mij wat bereft onze reizen niet zo druk om de midges omdat we begin mei en oktober geen midges zijn. Dat dit in augustus wel anders is bleek een harde waarheid. Trots op mijn plek leg ik slaapzak, mat, lamp, e-reader, nootjes en whiskey gereed. Alleen nog even de omgeving verkennen en dan net voor het donker mijn outdoor-man-cave in en zo snel mogelijk de rits open en dicht, en dan geconfronteerd met de harde waarheid dat je onderkomen is belegerd en overgenomen door een leger van midges. Gelukkig zijn er in Schotland meer B&B’s dan midge(t)s.