NATUURLIJK LEIDERSCHAP

Wie ben jij van nature? Waar liggen je wortels? Wat beweegt jou? Vaar jij op jouw innerlijke kompas of laat je je vooral beïnvloeden door de buitenwereld? Hoe kom jij tot bloei?

Natuurlijk leiderschap staat voor verbinding met jezelf en met je omgeving om je eigen potentieel en dat van anderen volledig tot bloei en ontwikkeling te laten komen. Van buiten naar binnen en van binnen naar buiten.

Tijdens het 24h programma ga jij contact maken met jouw kern. 

WAT HOUDT HET IN EN WAT LEVERT HET OP

Neem de tijd om stil te staan, ga 24 uur offline en dompel je onder in de eerlijke rauwheid van de natuur. Maak de balans op door terug te blikken op het afgelopen jaar. Wat laat je achter en wat neem je mee? Tijdens het 24h Natuurlijk Leiderschap programma verblijf je met een kleine groep in relatieve afzondering middenin Nationaal Park de Alde Feanen in Friesland.  

Je wandelt in stilte met vragen die ervoor jou toe doen en tijdens oefeningen reflecteer je op jezelf in relatie tot de natuur. Je slaapt onder de sterren en je deelt inzichten en ervaringen tijdens kampvuurgesprekken met je groepsgenoten. De natuurlijke omgeving en het bewegen prikkelen je om uit je dagelijkse manier van denken en doen te komen. Nieuwe perspectieven en inspiratie dienen zich als vanzelf aan, soms uit onverwachte hoek. 

Aan het eind van het programma ga je naar huis met meer balans, nieuwe inzichten en intenties en een gevoel van verbinding.  

PROGRAMMA

 • Vrijdag 18 maart vanaf 17.00: aankomst en zachte landing.  
 • Zaterdag 19 maart: start 24h programma in de ochtend. 
 • Zondag 20 maart: einde 24h programma in de ochtend.  

Kan je niet op vrijdagnamiddag of – avond aansluiten? Geen probleem, je bent ook van harte welkom op zaterdagochtend 19 maart voor aanvang van het programma. 

De Alde Feanen

Van het weidse uitzicht over het grote open water, tot de beschutting van het moerasbos: je vindt het in De Alde Feanen. De enorme variatie aan landschappen zorgt voor een rijke natuur met veel bijzondere bewoners. Zo komen er in dit laagveengebied meer dan 450 verschillende soorten planten en bijzondere bloemen voor zoals echte koekoeksbloem, kale jonker en rietorchis. Er broeden ruim honderd soorten vogels waaronder de lepelaar, bruine kiekendief, de zeldzame purperreiger of roerdomp en de imposante zeearend. Tevens leven hier reeën, boommarters, otters en zijn er nog niet zo lang geleden zelfs wolven gespot!

Het is niet voor niets dat De Alde Feanen door kenners als één van de mooiste moerasgebieden van Noordwest Europa wordt gezien! Een groot deel van Nationaal Park De Alde Feanen is aangewezen als Natura 2000 gebied.

INVESTERING

€ 325,00 excl. btw

Het 24h Natuurlijk Leiderschap programma is inclusief: 

 • Verblijf in de Alde Feanen incl. 2 nachten en alle maaltijden.

 • 24 uur programma.

 • Groeps- en solo-activiteiten, o.a. wandelingen en kampvuurgesprekken.  

 • Gebruik sanitair en hot tub.

 • Begeleiding door twee ervaren facilitators.

Okke Gerritsen, Facilitator

Ik ben Okke Gerritsen, 47 jaar, getrouwd met Suzanne en vader van Jonas, woonachtig in Amerongen, een prachtig oud dorp aan de Nederrijn en de Utrechtse Heuvelrug. Een natuurlijke omgeving waarin ik me graag beweeg.

De natuur en vooral de bergen zijn al sinds mijn jongste jaren van grote betekenis voor mij. Daar voel ik mij het dichtst bij mezelf en valt alle onnodige ballast van me af. Op mijn 5de was ik voor het eerst in de Alpen, op mijn 19de vertrok ik voor 3 maanden alleen naar Nepal en op mijn 35ste stond ik op de top van Mount Spantik, een meer dan 7000 meter hoge berg in Pakistan. Maar ook zonder dit soort hoogtepunten is de natuur voor mij een constante bron van inzicht en reflectie. Een wandeling langs het strand, door de uiterwaarden of door het bos, natuur is gelukkig nooit ver weg en er valt altijd iets van te leren.

Het voortdurende onderzoek naar mezelf, de ander en de wereld om ons heen is het centrale thema in mijn leven geworden. Als professional ben ik actief in allerlei begeleidende rollen: manager, trainer/coach, consultant en facilitator. In die laatste rol komt voor mij alles samen.

Piety de Jong, Facilitator

Ik ben Piety de Jong, 39 jaar, en woonachtig in het levendige Amsterdam. Als dochter van een melkveehouder ben ik opgegroeid met de natuur. Het ritme van de seizoenen heeft altijd centraal gestaan in mijn leven. Meerdere jaren heb ik in het buitenland gewoond en gereisd. Juist door naar het buitenland te gaan, maakte ik een reis naar binnen. In 2010 ben ik teruggekeerd naar Nederland en startte ik mijn loopbaan in internationaal HR. Na verloop van tijd voelde ik echter een disconnectie met mijzelf en met mijn omgeving. Ik kon niet anders dan gehoor te geven aan dat gevoel.

Het is een proces geweest waarbij ik terug ging naar mijn wortels, naar mijn kern. Wie ben ik en hoe kom ik tot bloei? Tijdens dit proces is de natuur voor mij een enorme bron van inspiratie en reflectie geweest. En nog. Het heeft geresulteerd in een koerswijziging op meerdere vlakken en is een blijvend groeiproces.

Sindsdien help ik als wegwijzer, trainer en facilitator individuen en organisaties bij het zetten van concrete stappen naar werkgeluk, welzijn en vitaliteit. Het faciliteren van een natuurlijk leiderschapsprogramma in Friesland, waar mijn wortels liggen, is voor mij ultiem (werk)geluk.

EXTRA INFORMATIE OMTRENT CORONA

Dit programma hebben wij ontwikkeld als antwoord op de onzekere Corona gerelateerde omstandigheden waarin het reizen en het vormen van groepen een factor is om rekening mee te houden. Voorop staat dat we werken volgens de dan geldende regels en met ieders specifieke en individuele wensen hieromtrent. Wij verwachten dat we dit programma geheel binnen de richtlijnen kunnen realiseren. Dit betekent het volgende:

 • de locatie stelt ons in staat dat wij voldoende afstand tot elkaar kunnen houden;
 • veilig gebruik van sanitaire voorzieningen;
 • volop individuele ruimte;
 • geen contact met anderen dan de leden van onze groep;

We zijn voornamelijk buiten, maar hebben ook de mogelijkheid om uit te wijken naar een binnenlocatie wanneer het weer ons daartoe dwingt.