COACHING | ADVIES

Gereedschap

Zo was ik 17 jaar toen ik het familiebedrijf in ging, een groothandel in ijzerwaren en gereedschappen met meerdere vestigingen. Mijn vader en broers hebben mij alle ruimte gegeven om ons bedrijf en mijzelf te ontwikkelen. Om samen te leren en zo werken aan ‘mijn gereedschap’. Na 25 jaar was het een moeilijke, maar onvermijdelijke stap om het bedrijf los te laten en te kiezen voor een nieuwe toekomst: mijn passie voor reizen en natuur te combineren met ontwikkeling en persoonlijke coaching.

Waarom

Met mensen praten, vragen stellen en overleggen geven mij veel inspiratie en energie. Wat ik als feedback krijg: tijdens deze gesprekken ervaren mensen vaak een natuurlijke ruimte van creativiteit  en vrijheid om de eigen bron van kennis aan te spreken om zo zichzelf te verrassen.

Je neemt jezelf overal mee naar toe. Je bent dus onlosmakelijk verbonden met je bedrijf, gezin, familie en vrienden. En wie ben je eigenlijk? Soms zijn een paar verdiepende gesprekken al voldoende om je te inspireren, inzicht te krijgen, energie te hervinden en ideeën te ontwikkelen.

Dick Veerman

Business

Graag kijk ik met je mee naar jouw business. In brede zin heb ik veel ervaring opgedaan en ben ik bekend met vrijwel alle bedrijfsprocessen. Het voordeel voor jou is dat we samen vanuit een 360 graden perspectief naar je bedrijf kunnen kijken. Ik kan dat aanvullen vanuit mijn expertise, zodat er nieuwe invalshoeken en inzichten ontstaan. Het is fijn én effectief als je samen met een deskundige fris naar de zaak én zaken kunt kijken. Er worden nieuwe vragen gesteld en daarmee worden blinde vlekken zoveel mogelijk voorkomen. 

Hoe zit het met je strategie, missie, visie, processen, aanwezige competenties? Kun je groei managen en wil je dit eigenlijk wel? Wat heb je nodig, waar loop je tegen aan, wat zou je willen veranderen, waar zit je passie?

WELKE ERVARING NEEM IK MEE TIJDENS ONZE GESPREKKEN

 • 25 jaar familiebedrijf, van chauffeur tot directeur groot aandeelhouder.
 • Brede ervaring met leidinggeven, verkoop, inkoop, productmanagenent, artikelbeheer, marketing, kam en HR.
 • Organiseren van persoonlijke ontwikkeling. Verbetering van communicatie wat bijdraagt aan meer bewustwording en verbinding. 
 • Organiseren van strategie en de vertaling naar zeer concrete plannen en doelen.
 • Ervaring met de aanwezige dynamiek en krachten binnen het familiebedrijf.
 • Zowel regionale als landelijke reorganisaties en aansturing van management.
 • Ik heb de drive om processen lean en overzichtelijk in te richten. Daar door worden ze haalbaar.  
 • Ik ben zeer geïnteresseerd in gedrag, gevoel en gedachten. Wat drijft iemand en wat houdt iemand bezig? Mijn insteek is dat nagenoeg iedereen vanuit zijn of haar basis altijd de beste intenties heeft. Waarom dit niet altijd uit de verf komt vind ik heel boeiend. Door de juiste te vragen te stellen, worden doelen opeens wel haalbaar.
 • Ik heb mij in de afgelopen 20 jaar veel laten coachen en begeleiden. Dit heeft mij enorm geholpen in mijn ontwikkeling als manager én persoon. De ondersteunende literatuur, modellen en thema’s vond ik mateloos interessant en heb ik leren waarderen en gebruiken.
 • Behalve dat ik veel ‘lastige’ vragen kan stellen, heb ik het vermogen om goed te luisteren en te analyseren. De combinatie van deze aspecten zorgen ervoor dat je alle ruimte krijgt om te reflecteren en te ontdekken wie je bent, wat je drijft en wat je te doen hebt. Hierin kan ik je begeleiden door samen een roadmap te maken van jouw business en/of persoonlijke doelstellingen. 

HOE ANDEREN MIJ ERVAREN

 • Praktisch en vertrouwenwekkend.
 • Kijkt wat haalbaar en nodig is.
 • Beschouwend.
 • Creatief en vasthoudend: blijven zoeken naar oplossingen en ideeën. 
 • To the point – wat en hoe gaan we het doen?
 • Inlevingsvermogen, met respect voor ieders ontwikkeling, drijfveren en situatie.
 • Het geheel: Hoe is alles gelinkt aan privé, zelfzorg, competenties, wereldbeeld, intuïtie en spiritualiteit?

Werkwijze

Tijdens een eerste kennismaking nemen we de tijd om in kaart te brengen wie je bent, wat je drijft, waar je staat en wat er nu speelt. Na dit gesprek bepaal jij of je een nieuwe afspraak wilt plannen. Ik geloof niet zo in lange trajecten; twee tot vijf gesprekken zijn normaal gesproken voldoende. Al naar gelang het onderwerp kan voor een langer begeleidingstraject gekozen worden.

Het eerste gesprek is gratis. Daarna bepalen we samen of én hoe we verder gaan.   

Bel om een afspraak te maken

PARTNERS