DE HELDIN IN JE EIGEN VERHAAL

Waar kom je vandaan? Waar sta je nu en waar ben je naartoe op weg? Hoe kom je in beweging en hoe ga je om met belemmeringen? Wat heb je nodig om op jouw bestemming te komen?

De Reis van de Held van Joseph Campbell laat zien dat je leven een verhaal is waarin je zelf de hoofdrolspeler bent, je medespelers kiest en je eigen obstakels creëert om van te leren. Je komt dichter bij wat je ten diepste wilt en wat jouw meest zinvolle bestemming is. We zijn de auteur, regisseur en hoofdrolspeler in ons eigen unieke script.

Tijdens dit programma nemen we je mee op reis, je gaat op zoek naar jouw script. We moedigen je aan om de heldin in jezelf te (her)ontdekken.

WAT HOUDT HET IN

Een heldin weet in allerlei omstandigheden de juiste balans te vinden tussen de binnen- en buitenwereld, tussen hollen en stilstaan, tussen geven en nemen, tussen doorzetten en loslaten, tussen moeten en ont-moeten, tussen doen en laten. Elke vrouw is een heldin, maar die is misschien ondergesneeuwd door de drukte van alledag en de eisen die de buitenwereld aan haar en aan ons allemaal stelt. Herkenbaar?

In dit programma gaan we samen kilometers maken en ook stilstaan. We nemen je mee op reis! Want weten waar je wil zijn is één, weten hoe je er moet komen, is twee.

We verblijven met een kleine groep vrouwen in een comfortabele dubbeldekker bus op een mooi natuurkampeerterrein nabij het Robbenoordbos. Je gaat offline, wandelt in stilte met vragen die ervoor jou toe doen en tijdens oefeningen en opdrachten reflecteer je op jezelf. Je deelt inzichten en ervaringen tijdens kampvuurgesprekken met je reisgenoten.

Wat levert het op?

 • Je krijgt inzicht in belemmerende gedachtenpatronen;
 • je kunt gehoor geven aan en opnieuw vertrouwen op je innerlijke kompas;
 • je krijgt een helder perspectief, een stip op de horizon;
 • je hebt je eigen stappenplan geschreven waarmee jij een vervolgstap kunt zetten in jouw verhaal.

PROGRAMMA

Vrijdag 4 maart, start 15:00 uur: aankomst, zachte landing en aftrap programma. We leren elkaar kennen, we gaan samen koken en met elkaar eten. In de avond delen we onze verhalen bij het kampvuur.

Zaterdag 5 maart: dagprogramma. Na een heerlijk ontbijt nemen wij jullie mee op reis. Na een korte introductie trekken wij de wandelschoenen aan. Hierbij houden we rekening met ieders fysieke conditie. Deze dag staat in het teken van inspiratie, stilstaan, bewegen en verbinden.

Zondag 6 maart, einde 11:00 uur: na het ontbijt staan wij stil bij de opgedane inzichten en inspireren wij jou om een vervolgstap(je) te vormen. We sluiten het programma om uiterlijk 11:00 uur af.

DE DUBBELDEKKER

Vier stoere vrouwen hebben een oude roestige dubbeldekker bus gekocht en volledig opgeknapt. Ze zijn het avontuur aangegaan en hebben hun droom waargemaakt door liefhebbers van de natuur en het onverwachtse mee te nemen op reis. In onze ogen ware heldinnen!

De bus is onze uitvalsbasis tijdens het programma. Je overnacht ook in de bus. Mocht je liever je eigen bijzettentje ernaast willen opzetten, dan is dit mogelijk. De bus staat op een natuurkampeerterrein nabij het Robbenoordbos in de kop van Noord-Holland.

HET ROBBENOORDBOS

De naam ‘Robbenoordbos’ verwijst naar vroeger. Naar een nabij gelegen zandplaat in de Zuyderzee: de Robbeplaat. Bij laag water kwamen hier de zeehonden uitrusten. Maar toen de Afsluitdijk een feit werd, was het óver met eb en vloed aan de Zuidkant. Zeehonden zie je nu op de Waddenzee.

Het Robbenoordbos is een jong bos. De polder Wieringermeer werd in 1930 drooggelegd maar het verhaal van nu begint in 1945. Vlak voor het einde van de Tweede Wereldoorlog werd de IJsselmeerdijk opgeblazen. De polder liep onder en alles was verwoest. De polder werd weer leeg gemaald en men begon weer opnieuw. Nu bleek het noordoostelijke deel van de polder niet zo geschikt te zijn voor landbouw. Dus wat te doen? Bomen planten! En ze groeiden als een tierelier. Eiken, beuken, esdoorns, populieren, elzen en meer. Het Robbenoordbos is een heerlijk gevarieerd bos waar veel te ontdekken valt.

Het programma is inclusief

 • Verblijf op natuurkampeerterrein nabij het Robbenoordbos.

 • 2 overnachtingen in de dubbeldekker bus incl. dekens, bedlinnen en handdoeken.

 • Alle maaltijden en gebruik sanitair.

 • Groeps- en solo-activiteiten, o.a. wandelingen, journaling en kampvuurgesprekken.

 • Begeleiding door twee ervaren facilitators.

INVESTERING

€ 495,00 excl. btw

 • Excl. reiskosten.
 • Excl. reis- en annuleringsverzekering.
 • Wij verwachten dat we dit programma binnen de geldende richtlijnen kunnen realiseren.

Tammy Maduro is in Piety’s ogen een heldin omdat…

Ruim 10 jaar geleden startte onze reis bij een gezamenlijke werkgever. We hebben samen meerdere avonturen beleefd, waarbij we werden uitgedaagd op vele fronten. Tammy bleek een rots in de branding en is in staat met haar frisse en open blik snel tot de kern te komen. Ze gaat uitdagingen niet uit de weg, is vastberaden en heeft tegelijkertijd ook de moed om los te laten.

Tammy is voor mij een heldin omdat zij ondanks de te nemen hindernissen haar eigen pad volgt en altijd denkt in mogelijkheden. Zo besloot zij circa 8 jaar geleden de stap te zetten om zelfstandig te gaan ondernemen. In haar werk staat jezelf op 1 zetten centraal. Tammy weet uit eigen ervaring hoe het is om haar innerlijke stem te negeren, en ook wat er gebeurt wanneer zij daar wel gehoor aan geeft. Deuren sluiten en deuren openen. Tammy heeft de moed om elke keer weer een nieuwe reis aan te gaan en motiveert anderen dat ook te doen. Een ware heldin waarmee ik graag samen reis!

Piety de Jong is in Tammy’s ogen een heldin omdat…

Ik heb Piety ruim tien jaar geleden leren kennen. We werkten toen allebei in een branche die veeleisend is en waar de buitenwereld doorlopend een groot beroep op je doet. Piety werd voor grote uitdagingen gesteld. De grootste uitdaging was om haar grenzen aan te geven, om ‘nee’ te zeggen, om te gaan staan voor waar ze in gelooft: hard werken binnen de kaders van wederzijds respect, een gezond lichaam en een gezonde geest en een optimale balans tussen werk en privé.

Piety is voor mij een heldin omdat ze luisterde naar het fluisteren van haar hart. En dat is wat helden doen. Hun eigen pad volgen ondanks de tegenwerpingen van omstanders die daar iets van vinden. Haar weg was niet comfortabel, het was niet makkelijk, maar Piety is op zoek gegaan naar haar authenticiteit. Ze heeft de ballen gehad om haar dromen te (h)erkennen en ten uitvoer te brengen en inmiddels met haar bedrijf klanten te motiveren, stimuleren en ondersteunen datzelfde te doen.