Opstellingen zijn verrassende en boeiende workshops, die zowel de vraagsteller als de representanten verfrissende informatie over hun levenspad verschaffen.
Een familieopstelling biedt de mogelijkheid om thema’s of onzichtbare ladingen aan het licht te brengen.
Het is een eenvoudige, maar zeer diepgaande manier om inzicht te krijgen in jezelf en het familiesysteem waar je deel van uitmaakt.
Je bewust worden van die verstrikkingen is een groot deel van de oplossing; mededogen en respect kunnen zich namelijk ontvouwen.
Dit geeft ruimte en maakt evolutie mogelijk, in je eigen persoonlijke ontwikkeling en dat van het familiesysteem.

Als je een opstelling doet, dan doe je dat zonder dat andere familieleden of collega’s aanwezig zijn. Uiteraard mag dat wel maar het is niet nodig dat in een workshop mensen die je kent aanwezig zijn. In een kort gesprek geeft de vraagsteller aan wat het thema is. Op basis daarvan beslist de begeleider welke delen worden opgesteld. Om in een workshop zichtbaar te kunnen maken wat in je familie of in je leven speelt, wordt gebruik gemaakt van zogenaamde representanten. Dit zijn mensen uit de groep waarin je de opstelling doet, mensen die iets of iemand uit jouw systeem vertegenwoordigen, bijvoorbeeld: vader, moeder en de vraagsteller zelf.

 • Als je jezelf graag wil bevrijden van belemmerende patronen, zowel privé als op het werk.
 • Wanneer je inzicht wil krijgen in een werkconflict en daar op een goede manier mee wil kunnen omgaan.
 • Als je in een gezonde verbinding wil komen met je ouders, je kinderen of andere familieleden.
 • Wanneer je inzicht wil krijgen in familieconflicten en daar op een goede manier mee wil kunnen omgaan.
 • Voor allerlei zaken die aan je knagen of zich blijven herhalen in je leven, maar waar je je vinger niet op kunt leggen.
Als deelnemer is het mogelijk om een vraag mee te nemen die je graag wilt inbrengen.
Heb je niets in te brengen, dan is je inzet als representant heel waardevol en leerzaam.

Tijd: 9.30 – 16.30

Investering: € 75 incl lunch, koffie/thee.

Max 8 personen

Trainers: Kohinoor Samsom & Dick Veerman.

Aanmelding: zie aanmeldformulier onderaan deze pagina.

Datums: klik hier

MEER WETEN OF AANMELDEN:

Mail ons

  Of bel direct met Dick

  De bijeenkomst was voor mij een eye-opener hoe je samen de pijn bij onze naasten kunt verlichten en positief naar onze eigen problemen kunt kijken. Familiegeschiedenis heeft een indrukwekkende invloed op ons leven en jullie maken ons hier op een bijzonder rustige en verhelderende manier bewust van. Dank daarvoor.

  “Een warme en veilige omgeving waarin je kunt/mag zijn met wat er is. Ik vond het fijn om te zien en te ervaren dat er een bepaalde rust uitstraalde van Kohinoor en Dick, dat er tijd genomen wordt voor het gevoel en vandaar uit zijn volgende stappen mogelijk. Ik vond dat het voelen naar een hoger level gebracht werd, doordat ze zelf ook stil staan bij wat de situatie met hun gevoel doet. Het heeft mij doen beseffen dat mijn gevoel van mij is, niet dat je daar altijd iets mee zou kunnen/moeten doen, het alleen benoemen en het voelen kan ook voldoende zijn.

  Mijn les was : laten waar het hoort!

  Dank voor het inzicht en ik kom graag nog een keer.

  Een familieopstelling vond ik heel interessant toen ik daar over had gehoord en heb mij opgegeven voor deze workshop. Heel open minded ging ik er naar toe. Ik had van tevoren niet bedacht waarop ik eigenlijk antwoorden wilde hebben. Maar in deze vertrouwde en veilige omgeving kwam de vraag vanzelf en tijdens die zoektocht maakte het meer gevoelens los dan ik zelf ingeschat had. Ook was het heel interessant om van anderen te leren of behulpzaam te kunnen zijn in het zoeken naar hun gevoelens in bepaalde familierelaties. En heel apart om mee te maken hoe je kunt aanvoelen welke emoties een bepaalde persoon kan projecteren op je omgekeerd. In een prachtige omgeving op een mooie locatie heb ik een hele bijzondere dag gehad. Dank je wel Dick en Kohinoor voor deze ervaring en ik kan het andere ook zeker aanraden.

  Lieve Dick en Kohinoor, wat een inzet van jullie vandaag. Wat n wil om iets goeds neer te zetten. In een omgeving met veel natuur worden de lessen gegeven. Door de twee begeleiders die elkaar respectvol en kundig aanvullen zetten ze iets waardevols neer in een omgeving die ik veilig vond voelen om me echt open te stellen.  Wat een gevoelens, inzichten en binding met elkaar op 1 dag. Ik neem vele inzichten mee en dank jullie hartelijk omdat het echt helpend is om verder te komen.