Jongeren trail

Een avontuurlijke en leerzame beleving voor jongeren van 14 t/m 16 jaar

Ben jij er ook zo goed in om redenen te bedenken om iets uit te stellen of iets helemaal niet te doen? Vind je het ook zo lastig om nu al een vervolgopleiding te kiezen? Wellicht herken jij het,  je bent enthousiast en je hebt er heel veel zin om iets nieuws aan te pakken en na enige tijd zakt het enthousiasme weer, want er komen dan argumenten om het maar niet te doen.

“Je weet vaak veel meer dan je zou denken!”

Hoe mooi zou het zijn om dat te kunnen stoppen en te doen waar je enthousiast voor bent, zonder belemmeringen? Hoe leuk zou jij het vinden om met leeftijdgenoten een 4 daagse hiking te doen en te werken aan doelen die je graag wilt realiseren? Jongens en meiden van 14 t/m 16 jaar gaan zes dagen met elkaar op pad onder leiding van ervaren trainers. De groep bestaat uit maximaal 12 personen. We gaan vier dagen de natuur in, rugzak om, tentje mee, leuke activiteiten doen en samen koken op vuur.

Meer weten over deze trail? Vraag het hier aan Dick

Wat kan je van ons verwachten

 • Professionele begeleiding

 • Groep 8 – 12 personen
 • Leuke activiteiten en avontuur

 • Nieuwe Inzichten

Wat we gaan ondernemen en onze doelen

 • Met een rugzak de natuur in

 • Kampvuur maken en koken op vuur

 • Lol maken en lekker buiten zijn voert de boventoon, maar dat niet alleen:

 • We willen er ook interessante en belangrijke thema’s aan koppelen. Ontdekken wie je bent, waar je goed in bent en wat je graag zou willen

 • Leren accepteren dat je nog niet alles kán weten, ondanks de druk van buitenaf
 • Je durft te onderzoeken en te kiezen wat écht bij je past. Het idee dat het prima is om het nog niet te kunnen weten koppelen we aan leuke activiteiten en interactie
 • We creëren op een natuurlijke manier impact waar iedere deelnemer later met veel plezier op terug kan kijken

DE ARDENNEN

Het is de bedoeling om een stukje over de Eislek trail te gaan lopen. Een groot deel loopt langs de rivier de Ourthe met mogelijkheden voor activiteiten in en om het water. Waar we ook zeker gebruik van gaan maken. Als wandelaar krijg je een continue afwisseling van wilde Ardennenlandschappen, oude karakterdorpen, prachtige panorama’s en stille natuurgebieden voorgeschoteld.

De Escapardenne Eislek Trail loopt over 106 km van Kautenbach naar La-Roche-en-Ardenne door een schitterend deel van de Ardennen. Een nieuw langeafstandspad dat het Groothertogdom Luxemburg verbindt met de Waalse provincie Luxemburg. Grensoverschrijdend dus en niet alleen letterlijk! Dit is het eerste wandelpad in de Benelux dat werd ontworpen volgens de strenge Europese normen voor een ‘Leading Quality Trail’. Terecht werd EscapArdenne Eislek Trail dan ook bekroond met dat Europese label bij de opening eind 2012, dit werd verlengd in 2015.

programma

Een paar weken voor vertrek komen we bijeen om elkaar beter te leren kennen. Een leuke opwarming voor de trail die komen gaat! 

Vanaf het busstation in Edam vertrekken we met eigen vervoer. Bij aankomst zetten we onze tenten op tent en checken we onze  materialen. Alles compleet? Dan lekker eten en de eerste nacht in de natuur. Morgen gaan we op pad.

Na het ontbijt beginnen we aan onze 4-daagse voettocht over de Eislek trail te gaan lopen. Een groot deel loopt langs de rivier de Ourthe met mogelijkheden voor activiteiten in en om het water. Waar we ook zeker gebruik van gaan maken. Aan het einde van iedere dag zetten we onze tentenkamp op en gaan we aan de slag met het maken van vuur, samen eten koken.

Terugreis

PRIJZEN

6  dagen Ardennen | € 769,00 p.p.
BOEK DE JONGEREN TRAIL

Beschik je niet over de juiste spullen? Wij nemen deze drempel voor je weg. Via ons kun je tegen een bescheiden bedrag de juiste tent, slaapmat, rugzak en andere materialen regelen. Rechtstreeks kan ook via onze partner waar we mee samenwerken: Base Camp

De reizen zijn inclusief

 • Vervoer heen- en terug
 • Alle maaltijden
 • Activiteiten

De reizen zijn exclusief

 • Reis- en annuleringsverzekering

 • Tent, slaapmat, slaapzak en rugzak. Tegen een kleine vergoeding kun je dit via ons regelen.

 • We lopen ongeveer 15-20 km per dag. Met een rugzak om is dit een leuke uitdaging, maar zeker te doen. Zorg ervoor dat je niet teveel spullen meeneemt. Uiteraard ook afhankelijk van de weersomstandigheden en het terrein. Bij aanmelding en tijdens de eerste bijeenkomst bespreken we wat je wel en niet mee moet nemen. Neem gerust contact met mij op als je hier vragen over hebt.

begeleiding

Henk Mul

De afgelopen decennia ben ik werkzaam geweest in het sociaal cultureel werk (management). Waar we o.a. veel ervaring hebben opgedaan hebben met het organiseren van tieneractiviteiten en tiener kampen. Wat me altijd fascineert, dat doelen stellen natuurlijk belangrijk is maar de weg er naar toe is het meest leerzaam en interessant. Wandelvakanties zijn mijn liefhebberij. Bergtochten in de Pyreneeën en de Sierra Nevada in zuid Spanje hebben een grote indruk op mij gemaakt. De laatste jaren ben ik me weer actief gaan verdiepen in persoonlijke groei en ontwikkeling.

Als life-coach en trainer heb ik veel ervaring met NLP, systemisch werk en ben ik gekwalificeerd LEGO® SERIOUS PLAY Facilitator.  Van jongs af aan ben ik gefascineerd door Carl Gustav Jung en zijn leer van de persoonlijkheidstypen. Iedereen kent de begrippen introvert en extravert welke afkomstig zijn van Jung.

begeleiding

Dick Veerman

DICK VEERMAN

Al op jonge leeftijd trok ik de bergen in met een rugzak, o.a. de Gorges du Verdon, Pyreneeën, Auvergne, Dolomieten en Turkse Hooglanden. Ik genoot enorm van de vrijheid, lol en avontuur; dit maakte de moeilijke momenten meer dan de moeite waard. Pas achteraf besefte ik hoe belangrijk het is dat iedereen in de groep volwaardig wordt meegeteld en gerespecteerd. Je kiest namelijk samen voor de weg omhoog en helpt elkaar dan ook wanneer het moeilijk wordt. Doorzettingsvermogen en actief mee doen zijn belangrijke lessen die tijdens je leven goed van pas komen.

De actieve vakanties in de natuur hebben een belangrijke bijdrage geleverd aan mijn ontwikkeling. Deze ervaring wil ik met je delen en je uitdagen om met jezelf aan de slag te gaan op een leuke en inspirerende manier.

In 2018 nam ik het besluit om mijn opgedane kennis en ervaring op een andere manier in te gaan zetten via een nieuwe onderneming: Impact Trails. Een organisatie die natuur, reizen en trainingen combineert met persoonlijke ontwikkeling en leiderschap. Als adviseur en coach werkt ik ook samen met Familiezaken. 

Mijn aanpak kenmerkt zich door op verschillende kanten naar de materie te kijken, goed te luisteren, analyseren en voorbereiden om vervolgens gestructureerd en pragmatisch aan te pakken met oprechte aandacht en betrokkenheid. Direct en duidelijk mét respect.

Dick volgt momenteel de 3-jarige opleiding Professionele Communicatie bij Phoenix.