Outdoor Avontuur in Schotland

Misschien wel de leukste week van je leven!

Een stoere en spannende reis voor iedereen die de natuur van de Schotse Hooglanden in al haar puurheid wil ervaren. Het programma is meer dan compleet. De ongerepte en rauwe natuur van de Schotse Hooglanden nodigen je uit om lekker los te komen van je beeldscherm, telefoon en dagelijkse routines. Wat dacht je van zeekajakken, bergwandelen, vliegvissen, orka’s spotten en uiteraard heerlijke whisky’s proeven. Kortom “men-stuff” in een betoverende omgeving. We slapen afwisselend in de wilde natuur, maar ook in diverse accomodaties. Veel van wat je altijd al een keer hebt willen doen komt deze week voorbij. Deze Trail laat een een onuitwisbare indruk achter!

Tip: ook fantastisch als vader/zoon week.

Heb je vragen over deze unieke en avontuurlijke reis?

Vraag het hier aan Dick

Waarom kies je voor deze Outdoor Adventure

 • Super afwisselend en uniek programma

 • Kleine groep: maximaal 6 deelnemers

Alle activiteiten op een rijtje

 • Zeekajakken en kanoën

 • Bergwandelen

 • Vliegvissen

 • Kleiduiven schieten en Archery

 • Boottrip naar Shiant Islands op zoek naar Orca’s en dolfijnen

 • Whiskey proeverij

 • Barbecuen

THE HIGHLANDS – EEN DUIZELINGWEKKENDE GESCHIEDENIS

Schotland is een zeer bijzonder land met een rijke traditie. Het land heeft vele moeilijke periodes gehad welke grote invloed hebben gehad, en nog steeds, op de natuur, bevolking en cultuur.

Foto’s van de omgeving en activiteiten

programma

Na aankomt op de luchthaven van Inverness gaan we met eigen vervoer naar Shieldaig. Op weg naar onze eindbestemming rijden we door de indrukkenwekkende hooglanden met prachtige vergezichten en kristalheldere meren. Tijdens een lekkere lunch bij Nanny’s kunnen we even bijkomen van de reis. Vanaf hier gaan we per kano verder. Met een beetje geluk zien we onderweg o.a. zee-arenden en zeehonden. s’ Avonds zetten we bij een strandje ons kamp op en overnachten we in de natuur. Voor diegene die nog nooit heeft gekampeerd is dit een unieke belevenis.

Na het ontbijt maken we ons op voor een dagtocht richting Beinn Alagin. Wanneer we aan het einde van de dag weer terugkomen bij ons basiskamp kunnen lekker relaxen of zwemmen en starten we met de voorbereiding van het eten. Ook deze avond overnachten we in de natuur.

Na ons ontbijt laden we de spullen in de kano’s en varen we verder. We genieten van spectaculaire vergezichten en wildlife. Met een beetje geluk zien we onder andere otters, zee-arenden en zeehonden. Na deze prachtige dag op het water laten we onze kano’s achter en zoeken we iets meer comfort dichtbij in Torridon. s’ Avonds genieten we van een lekkere maaltijd in een plaatselijke restaurant.

Na de dagen in het wild staat deze dag in het teken van ‘real-fun’ en ‘men-stuf’: archery, kleiduiven schieten, bbq en whisky proeven.

Na het ontbijt rijden we in een klein uur naar Gairloch. Vanaf Gairloch beleven we een unieke dagtocht naar Shiant Islands waar we opzoek gaan naar onder andere Orca’s en dolfijnen en misschien wel een walvis. The Shiant Islands tellen de hoogte populatie papegaaiduikers ter wereld. Na deze trip rijden we via een prachtige rit verder naar het noorden richting Lochinver. Op weg naar weer een nieuw avontuur.

Na het ontbijt rijden we met de auto een stukje naar een verzamelpunt. Een prachtige wandeling van 3km brengt ons naar een afgelegen gebied met spectaculaire vergezichten. Onder het genot van een beker koffie beginnen we met een instructie over de materialen. Onze aardige en enthousiaste vis-instructeur Stewart vertelt tevens mooie verhalen over het landschap en de flora en fauna.

De 2e dag spreken we af in Lochinver en rijden we in 3o minuten naar een “wild stocked fishery” waar de kans groot is dat we iets zeer speciaals vangen. Rond 12.00 hebben we hier ook een lunch of BBQ. Na de lunch vertrekken we verder richting een “geheime locatie” richting het noorden. Deze locatie biedt niet alleen geweldige leuke “fun fishing” naar wilde forel maar er wacht ons ook een spectaculaire afsluiting van een fantastische vis-ervaring.

Na het ontbijt rijden we terug naar Inverness en vliegen we voldaan naar huis, vol van de indrukwekkende gebeurtenissen.

*Het weer in Schotland kan grillig zijn; weersvoorspellingen worden vaak bijgesteld. Het kan voorkomen dat we vanwege lokale weersomstandigheden moeten improviseren en het programma iets anders loopt dan gepland

PRIJZEN

8 dagen in Schotland | € 1969,00 p.p.
 • excl boot of vliegticket
 • excl 15 euro p.p. garantiefonds GGTO
 • excl tent, slaapzak of matje; via ons te huren voor 50 euro p.p. (outdoor kwaliteit en  lichtgewicht)
Meld je hier aan of via Whatsapp (rechtsonder in je scherm)

De reizen zijn inclusief

 • Ontbijt, lunches en diners

 • Accommodaties

 • Transfers

 • Excursies

 • Workshops

 • Visvergunning, materialen

 • Persoonlijke begeleiding tijdens de hele reis

De reizen zijn exclusief

 • Vliegticket naar Inverness, die boek je zelf.

 • Reis- en annuleringsverzekering

 • Alcoholische dranken

 • Tent, slaapmat, slaapzak en rugzak. Tegen een kleine vergoeding van 50 euro kun je dit bij ons huren.

Deelname eisen

 • Redelijke basisconditie; hoewel we geen zware tochten doen kunnen de eerste dagen op het water en in de bergen inspannend zijn. Uiteraard ook afhankelijk van de weersomstandigheden en het terrein. Neem gerust contact met mij op als je hier vragen over hebt.

begeleiding

Dick Veerman

Als fervent bergwandelaar en “natuur-belever” heb ik redelijk wat trails gedaan, waaronder de prachtige highlands. Het is een bijzonder gebied wat het avontuur in je aanspreekt. Het is ontzettend leuk om mensen mee te nemen naar dit “outdoor paradijs” en samen te ervaren hoe magisch de hooglanden zijn en welke effect het genereert wanneer je in volledige stilte verbinding maakt met de enorme wijdheid. Vaak al na enkele dagen kom je als mens in een andere modus en ontstaat er ruimte, rust en gevoel van vrijheid. Bij deze trail ligt de focus op natuurbeleving, superleuke activiteiten en plezier maken. Samen met onze lokale gidsen Tom en Stewart zorgen we voor een onvergetelijke ervaring.

Deze trail is ook erg geschikt voor vriendengroepen, verenigingen en bedrijfsuitjes. Dit laatste kan weer gekoppeld worden aan een incentive waarbij we  activiteiten koppelen aan teambuilding.

Onze gids en avonturier

Tom Tindale

Tom werkt als sinds zijn jeugd “in the outdoors”. Sindsdien heeft hij uitgebreide ervaring opgedaan als outdoor-specialist, begeleider van teambuilding activiteiten en als lid van The Mountain Rescue Team. Tevens heeft Tom zijn ervaring verder uit kunnen breiden door naar een aantal spectaculaire wildernis-bestemmingen te reizen, met hoogtepunten zoals Mongolië, Rusland, Kazachstan en Noorwegen. Als Senior Instructor besloot Tom een paar jaar geleden om Shieldaig Outdoor Adventures op te zetten. Tom weet ons naar de mooiste plaatsen te gidsen, met veel enthousiasme, energie, humor en liefde voor de omgeving.

Zie ook SHIELDAIGADVENTURES.COM

Méér dan een vliegvis instructeur:

Stewart Yates

“Gepassioneerd door de regio Assynt en alles wat met vliegvissen te maken heeft, maakte het onvermijdelijk om een vliegvis-gids en gekwalificeerde instructeur te worden. Vliegvissen is ook een beetje een ‘excuus’ om Assynt te gaan verkennen. Er is namelijk nog veel te ontdekken over dit gebied. De geologie, geschiedenis, flora en fauna, verhalen, legendes. Deze aspecten gecombineerd met vliegvissen creëren een heerlijk rijke en bedwelmende ervaring. Deze ervaring wil ik graag met je delen zodat je een deel van Assynt in je hart meeneemt om door te geven aan de volgende generaties.”

Stewart: “I will always be “A Guide who takes you Fishing” and never simply “A Fishing Guide”.

Zie ook ASSYNT FLY-FISHING

“Superleuk programma en mooie momenten beleefd!”

Bas

“Ik ontdekte een heel andere kant van mijn collega. Elkaar ontmoeten en dan samen de strijd aangaan. Als groep de berg op kom je verder”

Wim