PERSOONLIJK LEIDERSCHAP – KEN JE ZELF

Organisaties veranderen in rap tempo; er worden steeds hogere eisen gesteld. Dit vraagt wendbaarheid en bereidheid tot veranderen, en ook gewoon hard werken. Als (young) professional is het een uitdaging om balans te krijgen én te houden tussen wat er gevraagd wordt en wat je kunt leveren.

Hier gaat het namelijk ook over zingeving en uitdaging versus tolerantie naar de organisatie en jezelf. Het gaat dus ook over grenzen kunnen en durven stellen. Balans vinden in al deze aspecten is een flinke uitdaging; iets wat veel professionals pas leren na veel vallen en opstaan. Helaas vaak te laat wanneer gezonde spanning doorslaat naar stress of erger.

Deze dynamiek vraagt om bewustwording van jou als persoon en als professional. En waarschijnlijk nu meer dan ooit. Dus wie ben je, wat wil je, wat kun je, waar kom je vandaan, waar wil je naar toe. En waarom? Dit zijn best grote vragen die vragen om meer bewustwording en verdieping. Het gaat over jezelf kennen op weg naar persoonlijk leiderschap. Meer inzicht in jezelf. Het ontwikkelen van bepaalde “soft skills” kan bijdragen in het creëren van de nodige balans. Deze skills kun je zien als ‘tools’ die onmisbaar zijn in je gereedschapskoffer, die je overal mee naar toe neemt; met collega’s, vrienden en familie in jouw leven en werk. Het voordeel van de ontwikkeling van deze tools als basis, is dat je leert communiceren vanuit zelfbewustzijn en authenticiteit. Je kwetsbaarheid en spontaniteit worden dan je kracht (autonomie). Besluitvaardigheid, assertiviteit en overtuigingskracht ontwikkelen zich hierdoor meer op een natuurlijke en efficiënte manier. Hierdoor ga je meer rust en vrijheid te ervaren. Met als doel om de onderlinge samenwerking te verbeteren, in werk en privé.

Tijdens de 2 daagse cursus gaan we met elkaar op onderzoek uit. We gebruiken diverse modellen, werkvormen, dialoog en bronnen van kennis en inspiratie. Ervaring is niet nodig; een open houding en bereidheid tot zelfreflectie is voldoende. Ben jij bereid in jezelf te investeren en voel je de behoefte om echt te werken aan jouw volgende stap waarbij je de tools in handen krijgt om aan jezelf te werken? Dan is dit iets voor jou!

Opbrengsten:

 • Meer zelfkennis en bewustwording.
 • Meer inzicht in de effecten van onbewust gedrag.
 • Meer begrip en compassie voor de ander én jezelf.
 • Meer vrijheid en innerlijke rust.

Voorkennis:

 • Voorkennis is niet vereist. Interesse is voldoende
 • Een open houding is wel een vereiste en maakt het integreren van de opgedane kennis een stuk eenvoudiger.

Datum en programma:

Op aanvraag / Incompany

Programma:

8.30 uur: inloop met koffie/thee

9.00 – 12.00 uur: deel 1.

12.00 – 13.00 uur: lunch en eventueel een wandeling, of met een glas thee in de tuin aan het water.

13.00- 16.30 uur: deel 2.

16.30 uur: afsluiting en een borrel.

Investering: op aanvraag

Voorbereiding: Géén.

Max 12 personen

Trainer: Dick Veerman

Dick werkt o.a. als:

 • Ontwikkelaar van programma’s voor Persoonlijk Leiderschap bij Impact Trails.
 • Docent, coach en trainer bij de Hogeschool van Amsterdam.
 • Adviseur & Coach familiebedrijven.
 • Facilitator bij Foundation for Natural Leadership.
 • Meer over Dick: https://www.impacttrails.nl/coaching/

MELD JE HIERONDER AAN:

Mail ons

  OF BEL DIRECT: 06-41370118

  Ik heb meer meer inzicht gekregen hoe ik naar ander kijk en hoe anderen naar mij kijken. Hierdoor heb ik meer zelfvertrouwen gekregen.

  Osman, Cursus Ken je Zelf - Persoonlijk Leiderschap

  Ik ben me meer bewust geworden van het luisteren. En hoe ik anders kan communiceren om andere en mezelf te verbeteren.

  Hidde, Cursus Ken je Zelf - Persoonlijk Leiderschap

  De lessen hebben mij nieuwe inzichten gegeven in mijn leven. Door het schrijven van een levensverhaal heb ik geleerd dat ik mijn zelfkritiek moet tackelen en dat ik meer over mijn gevoelens moet praten met anderen. Ik ben hierdoor een stuk gelukkiger in het leven gaan staan. Ik heb niet meer het gevoel dat ik persoonlijke problemen zelf moet oplossen en dat ik anderen hier niet mee kan belasten. Ik ben niet anders gaan spreken maar wel anders gaan luisteren. Ik luister nu meer met empathie naar problemen van anderen.

  René, Cursus Ken je Zelf - Persoonlijk Leiderschap