Secure Base Leadership

Bent je klaar om je potentieel als leider meer dan ooit aan te spreken? Je slagkracht te vergroten in het team, uw organisatie en bij uw klanten?

Sneller dan ooit moeten organisaties kunnen inspelen op ontwikkelingen in de technologie, samenleving en markt. Dat vraagt niet alleen veel van uw leiderschap en vermogen tot samenwerken. Ook de veranderbekwaamheid, -bereidheid en veerkracht van jezelf en van jouw mensen worden steeds vaker op de proef gesteld. Wat vandaag speelt is niet op te lossen met met het rationele weten alleen. Er wordt iets anders gevraagd in leiderschap.

Leer hoe je het beste uit jezelf, je mensen en uit de organisatiecultuur haalt met deze Secure Base Leadership Trail.

Hoe kan ik als leidinggevende of bestuurder mijn mensen ondersteunen en tegelijk uitdagen om ‘overprotectie’ te voorkomen? Of andersom: aansporen tot presteren en tegelijk steun bieden om angst voor falen en/of mislukking te voorkomen? Hoe zorg ik voor de juiste balans opdat mensen kunnen gedijen in de organisatie met de organisatie en de leidinggevende als een secure base?

 • Natuur, stilte, gelijkgestemden, inspiratie, nieuwe in- en uitzichten
 • 5 dagen geen telefoon, computerscherm en vergaderingen
 • Een must-do voor alle professionals om op te laden en om vanaf een afstand te kijken naar jouw business, drijfveren en uitdagingen

Door fysiek afstand te nemen en je te verplaatsen naar een andere omgeving creëer je een ander kader waarin je met meer rust en inspiratie nieuwe ontdekkingen en ontwikkelingen eigen maakt. Nieuwe inzichten en afspraken worden hierdoor sterker verankerd. Je keert terug naar huis met een koffer vol nieuwe inzichten, ideeën, intenties en de drive om ze daadwerkelijk in de praktijk te brengen.

Doelgroep

Executives, en leidinggevenden op het niveau van directie en sr. management die een nieuwe stap willen zetten in hun verdere persoonlijke ontwikkeling en organisatieontwikkeling.

Kohlrieser omschrijft in zijn boek Care to dare een ‘Secure Base Leader’ als iemand die zijn mensen een gevoel van bescherming, veiligheid en zorg biedt (Care) en tegelijk een bron van inspiratie en energie om lef te ontwikkelen, te exploreren, risico’s te nemen en uitdaging te zoeken (Dare). Iemand die zijn organisatie uitdaagt te spelen om te winnen. 

Tijdens deze introspectieve reis leer je als leider die veilige omgeving te creëren waardoor je mensen bij jou de ruimte gaan ervaren voor (talent)ontwikkeling, innovatie en creativiteit.

We dagen je uit je comfortzone te verlaten om nieuwe en uitdagende stappen te ondernemen die anders buiten bereik bleven. Want ook voor topmanagers geldt dat ze de bereidheid moeten hebben om leerling zijn. Niet alleen een ‘secure base’ ontwikkelen voor jezelf, maar ook als een secure base worden ervaren door je medewerkers.

Thema’s die voorbij komen

 • Levenslijnen en veerkracht.

 • Transitie en leiderschap

 • Patronen van succes

 • Scripts en patronen

 • Secure Base Communicatie

 • Persoonlijk actieplan

Opbrengsten

 • Je patronen onderzocht voor succesvol leiderschap vanuit persoonlijke succes- en faalervaringen. Die patronen voor succes heb je concreet vertaald naar je eigen praktijk.

 • Je visie op leiderschap nader vormgegeven en jouw persoonlijke taak en ambities daarin onderzocht. De verworven inzichten heb je daarbij verwerkt in je persoonlijke plan voor High Performance.

 • Je veerkracht bij veranderingen onderzocht en vastgesteld hoe toekomstige veranderingen effectief te leiden en daartoe de veerkracht van anderen te versterken.

 • Feedback ontvangen van andere deelnemers waarmee je een hechte band opbouwt tijdens de expeditie. Maar ook vooraf van mensen die belangrijk voor je zijn. De verworven inzichten heb je duurzaam vertaald naar je eigen praktijk van leiderschap en samenwerken.

 • Meer duidelijkheid in je strategie, missie en visie

 • Je empathische en communicatieve gedragsinstrumentarium significant uitgebreid voor persoonlijke en effectieve communicatie.

PROGRAMMA

Tijdens een persoonlijk gesprek bespreken we jouw motivatie en intenties en leerdoelen.

Deze middag dag is de start van een bijzondere reis. Je maakt kennis met de groep en het programma rondom Secure Base Leadership. Deze dag nemen we je alvast mee op reis met een leuke training, foto’s, route en andere praktische zaken rondom de reis naar Spanje. Tijdsinvestering ca. 4 uur, incl hapje eten. 

Gezamenlijk vliegen we naar Malaga. Vanaf het vliegveld rijden we naar Bercules, gelegen in de Alpujarras. Dagelijks maken we wandelingen door de prachtige natuur. Voor, tijdens en na de wandelingen behandelen we diverse thema’s 1 op 1, in groepsverband of onderling. Natuurlijk genieten we ook van de prachtige natuur, rust, gezelligheid en lekker eten.

Tijdens een persoonlijk gesprek kijken we terug op jouw traject en bespreken we wat je aan inzichten hebt verworven en hoe je het hebt ervaren. Wat heb je geleerd, wat wil je oppakken en wat heb je nu nog nodig?

Na terugkomst ga je weer aan de slag met nieuw verworven inzichten en intenties. Na 2 maanden komt de groep nog eenmaal bij elkaar om te delen wat je hebt ervaren, wat je hebt geleerd en hoe je dit toepast. Hier leer je dus ook weer van elkaar. Deze intergratie is een belangrijk en mooi afsluitend onderdeel van het hele traject. Tijdsinvestering ca. 3 uur, incl hapje eten. 

INVESTERING

3900 euro excl btw

 • excl verblijfskosten á 600 euro excl btw
 • excl vliegticket Malaga 150-250 euro

Het programma is inclusief

 • Intake

 • Groepsbijeenkomst voor de reis: kennismaken, inleiding Secure Base Leadership, informatie over de reis en praktische zaken.

 • Groepsbijeenkomst na de reis: ervaringen delen; wat heb je mee terug genomen en wat breng je in de praktijk. 

 • Ontbijt, lunches en diners

 • Transfers en overnachtingen

De reizen zijn exclusief

 • Vliegticket
 • Reis- en annuleringsverzekering

begeleiding

Jeen de Spa

Jeen de Spa (1966) is coach en adviseur van managementteams en directies bij organisatieontwikkelingsvraagstukken en veranderingen. Tot zijn klantrelaties behoren directieteams van Xerox Unamic, Bosch Rexroth, Holland Casino, Fluke International, Regionale Ambulance Voorziening RAV, KNGF Bestuur, Rabobank International, ABN AMRO bank, LAN/ABAR Handling Systems, Mastermate en CROP registeraccountants, Quarijn en Rondom Wonen.Daarnaast verzorgt hij internationaal MD-programma’s en masterclasses over leiderschap en communicatie. Als docent is hij verbonden aan de universiteit van Tilburg (TIAS) in de Global Executive MBA (Leadership & team dynamics).

Een leven lang leren Jeen was tot 2002 projectmanager en consultant in de ICT. In 2002 verliet hij Cap Gemini Ernst & Young om meer te kunnen doen met zijn uitgebreide scholing en training in managementontwikkeling, communicatie, psyche-educatie en leiderschap. Management- en organisatievraagstukken kwamen direct op zijn pad. Tot 2017 werkte hij als sr. Associate Management Development voor De Baak. Sinds 2017 sloeg hij een nieuwe weg in met Van Aetsveld vanuit zijn behoefte aan meer gespecialiseerde vakbroeders en de naadloze aansluiting bij zijn passie verandermanagement.

Aanpak Jeen’s aanpak wordt gekenmerkt door zijn doortastendheid, invoelingsvermogen, humor en directheid. Als trainer en executive coach staat hij garant voor een gedegen ontwikkeling van mens en organisatie vanuit de top waar hij veel ervaring heeft met teamontwikkeling, ‘boardroom dynamics’ en programma’s als ‘Tone at the top’ bij cultuurveranderingen.Sterk en veelzijdig met aansprekende werkvormen verbindt en versterkt hij bedrijven op strategisch, tactisch en operationeel niveau. Geen werk ‘van de plank’ maar met vakkundig maatwerk ziet hij elke ambitie van een organisatie als een unieke verandering. Dát is het ambacht van èchte ontwikkeling.

Dick Veerman

Dick Veerman (1975) is 25 jaar werkzaam geweest in een familiebedrijf. Naast de opzet en aansturing als DGA van 3 regionale groothandels heeft Dick vrijwel alle bedrijfsprocessen opgezet en doorlopen. Het familiebedrijf is tevens onderdeel van een coöperatie van familiebedrijven waarbij Dick nauw betrokken is geweest bij landelijk beleid, reorganisatie en strategievorming.

In 2018 neemt hij het besluit om de opgedane kennis en ervaring op een andere manier in te gaan zetten via zijn nieuwe onderneming Impact Trails, een organisatie die natuur, reizen en trainingen combineert met persoonlijke ontwikkeling en leiderschap. Als adviseur en coach werkt hij ook samen met Familiezaken. 

Dick’s aanpak kenmerkt zich door op verschillende kanten naar de materie te kijken, goed te luisteren, analyseren en voorbereiden om vervolgens gestructureerd en pragmatisch aan te pakken met oprechte aandacht en betrokkenheid. Direct en duidelijk mét respect.

Dick volgt momenteel de 3-jarige opleiding Professionele Communicatie bij Phoenix.