Outdoor Avontuur in Schotland

Misschien wel de leukste week van je leven!

Hoe gaaf zou het zijn om je vader mee te nemen op avontuur!

Samen trekken we de ongerepte natuur van Schotland in om te vissen, te wandelen en vuur maken. We koken en eten buiten, slapen in de wilde natuur, krijgen les in vliegvissen en handboogschieten. Onze gidsen nemen je mee en leren je alles over vuur maken, eten, de dieren en de natuur. Dus op en top natuurbeleving en avontuur.
Een superervaring, samen met je vader, die je nooit meer vergeet!

Heb je vragen over deze unieke en avontuurlijke reis?

Vraag het hier aan Dick

WAT KUN JE VERWACHTEN

 • Afwisselend en uniek programma

Alle activiteiten op een rijtje

 • Zeekajakken en kanoën

 • Bergwandelen

 • Vliegvissen

 • Archery

 • Koken op vuur

 • Slapen in de wilde natuur

programma

Na aankomt op de luchthaven van Inverness gaan we met eigen vervoer naar Shieldaig. Op weg naar onze eindbestemming rijden we door de indrukkenwekkende hooglanden met prachtige vergezichten en kristalheldere meren. Tijdens een lekkere lunch bij Nanny’s kunnen we even bijkomen van de reis. Vanaf hier gaan we per kano verder. Met een beetje geluk zien we onderweg o.a. zee-arenden en zeehonden. s’ Avonds zetten we bij een strandje ons kamp op en overnachten we in de natuur. Voor diegene die nog nooit heeft gekampeerd is dit een unieke belevenis.

Na het ontbijt maken we ons op voor een dagtocht richting Beinn Alagin. Wanneer we aan het einde van de dag weer terugkomen bij ons basiskamp kunnen lekker relaxen of zwemmen en starten we met de voorbereiding van het eten. Ook deze avond overnachten we in de natuur.

Na ons ontbijt laden we onze spullen in de kano’s en varen we we verder. We genieten van spectaculaire vergezichten en wildlife. Met een beetje geluk zien we onder andere otters, zee-arenden en zeehonden. Na deze prachtige dag op het water laten we onze kano’s achter en zoeken we iets meer comfort dichtbij in Torridon. s’ Avonds genieten we van een lekkere maaltijd in een plaatselijke restaurant.

Na de dagen in het wild staat deze dag in het teken van ‘real-fun’ en ‘men-stuf’: archery, kleiduiven schieten, bbq.

Na het ontbijt rijden we met de auto een stukje verder naar het noorden waar we Stewart, onze visintructeur en gids ontmoeten. Een prachtige wandeling van 3km brengt ons naar een afgelegen gebied met spectaculaire vergezichten. Onder het genot van een beker koffie beginnen we met een instructie over de materialen. Onze aardige en enthousiaste vis-instructeur Stewart vertelt tevens mooie verhalen over het landschap en de flora en fauna.

De 2e dag spreken we af in Lochinver en rijden we in 30 minuten naar een “wild stocked fishery” waar de kans groot is dat we iets zeer speciaals vangen. Rond 12.00 hebben we hier ook een lunch of BBQ. Na de lunch vertrekken we verder richting een “geheime locatie” richting het noorden. Deze locatie biedt niet alleen geweldige leuke “fun fishing” naar wilde forel maar er wacht ons ook een spectaculaire afsluiting van een fantastische vis-ervaring.

Na het ontbijt rijden we terug naar Inverness en vliegen we voldaan naar huis, vol van de indrukwekkende gebeurtenissen.

*Ondanks dat het in mei overwegend prima weer is kunnen lokale weersomstandigheden van invloed zijn op het programma en/of de volgorde.

Klik voor foto’s van de activiteiten

PRIJZEN

7 dagen in schotland | € 1390,00 p.p. | vanaf 12jr
Vraag hier meer over deze onvergetelijke outdoorreis naar Schotland

Beschik je niet over de juiste spullen? Wij nemen deze drempel voor je weg. Via ons kun je een tentje, slaapmat of rugzak regelen.

De reizen zijn inclusief

 • Ontbijt, lunches en diners

 • Transfers

 • Excursies

 • Workshops

 • Visvergunning

 • Huur materialen zoals vishengels, kano’s

De reizen zijn exclusief

 • Vliegticket

 • Reis- en annuleringsverzekering

 • Alcoholische dranken

 • Tent, slaapmat, slaapzak en rugzak. Tegen een kleine vergoeding kun je dit via ons regelen.

Deelname eisen

 • Redelijke basisconditie; hoewel we geen zware tochten doen kunnen de eerste dagen op het water en in de bergen inspannend zijn. Uiteraard ook afhankelijk van de weersomstandigheden en het terrein. Neem gerust contact met mij op als je hier vragen over hebt.

begeleiding

Dick Veerman

Als fervent bergwandelaar en “natuur-belever” heb ik redelijk wat trails gedaan, waaronder de prachtige highlands. Het is een bijzonder gebied wat het avontuur in je aanspreekt. Het is ontzettend leuk om mensen mee te nemen naar dit “outdoor paradijs” en samen te ervaren hoe magisch de hooglanden zijn en welke effect het heeft. Tijdes deze week ligt de focus op natuurbeleving, superleuke activiteiten en plezier maken. Samen met onze lokale gidsen Tom en Stewart zorgen we voor een onvergetelijke ervaring.

Deze trail is ook erg geschikt voor vriendengroepen, verenigingen en bedrijfsuitjes. Dit laatste kan weer gekoppeld worden aan een incentive waarbij we  activiteiten koppelen aan teambuilding.

Onze gids en avonturier

Tom Tindale

Tom werkt als sinds zijn jeugd “in the outdoors”. Sindsdien heeft hij uitgebreide ervaring opgedaan als outdoor-specialist, begeleider van teambuilding activiteiten en als lid van The Mountain Rescue Team. Tevens heeft Tom zijn ervaring verder uit kunnen breiden door naar een aantal spectaculaire wildernis-bestemmingen te reizen, met hoogtepunten zoals Mongolië, Rusland, Kazachstan en Noorwegen. Als Senior Instructor besloot Tom een paar jaar geleden om Shieldaig Outdoor Adventures op te zetten. Tom weet ons naar de mooiste plaatsen te gidsen, met veel enthousiasme, energie, humor en liefde voor de omgeving.

Zie ook SHIELDAIGADVENTURES.COM

Méér dan een vliegvis instructeur:

Stewart Yates

“Gepassioneerd door de regio Assynt en alles wat met vliegvissen te maken heeft, maakte het onvermijdelijk om een vliegvis-gids en gekwalificeerde instructeur te worden. Vliegvissen is ook een beetje een ‘excuus’ om Assynt te gaan verkennen. Er is namelijk nog veel te ontdekken over dit gebied. De geologie, geschiedenis, flora en fauna, verhalen, legendes. Deze aspecten gecombineerd met vliegvissen creëren een heerlijk rijke en bedwelmende ervaring. Deze ervaring wil ik graag met je delen zodat je een deel van Assynt in je hart meeneemt om door te geven aan de volgende generaties.”

Stewart: “I will always be “A Guide who takes you Fishing” and never simply “A Fishing Guide”.

Zie ook ASSYNT FLY-FISHING